HVALPE

Hvalpe

At lave hvalpe er en stor beslutning. Vi har brugt mange år på at finde og udvælge de hunde vi i fremtiden vil avle på.

Temperament er super vigtigt, ikke bare skal de fungere herhjemme, de skal også kunne med andre hunde, både på ude og hjemmebane.

Sundheden skal være helt i top, så vi forhåbentlig kan gøre vores til, at kommende hvalpekøbere har deres hunde i mange år.

Vi avler kun på hunde som er HD-fotograferet og øjenlyst med tilfredsstillende resultat, ligesom de skal være PRA og FN fri.

Vi udvælger nøje hanner til vores tæver, da vi mener det er vigtigt, at hannen komplimentere vores tæver, på en måde som vi mener, er fremmende for racen.


Da vores erfaring er, at det er rigtig vigtigt, at hvalpene bliver socialiseret allerede fra opdrætter, ligger vi et stort arbejde i socialisering, både hvad angår almindelig dagligdags ting som støvsuger og vaskemaskine, men også andre ting hvalpen kan møde ude i den store verden.

Vi gør meget ud af renlighedstræningen, da vi synes det er dejligt, at kunne aflevere en stort set renlig hvalp. Hvalpene er derfor 90% renlige når de er klar til at flytte.


Videoer fra hverdagen med hvalpe


Her er et link til en artikel om hvad man skal være opmærksom på, når man skal købe ny hund.


Vi opfordre vores hvalpekøbere til at tage aktivt del i hvalpetiden, derfor er i som hvalpekøbere meget velkomne til at komme og følge hvalpene i de 8 uger, de er hos os.

Især for førstegangs hundeejere, er det en utrolig stor oplevelse at følge hvalpenes udvikling, og samtidig står man ikke helt fremmed overfor den lille hvalp, man fremover har udvidet familien med.


Som opdrætter ligger vi et godt fundament for en velfungende hund. Som hvalpekøber er det vigtigt i følger op på miljøtræning og socialisering. Vi anbefaler at man tager minimum et hvalpehold/kursus, det ligger sammen med miljø og socialisering et godt grundlag for en velfungerende og samarbejdende hund.


Gennem hvalpenes opvækst vil vi observere på dem og følge deres udvikling nøje.

Når de er ca. 7 uger, kommer hvalpetesteren og tester hvalpene. Først derefter bliver de fordelt til de familier, hvor vi vurderer de matcher bedst i forhold til ønsker og hvad hvalpen skal bruges til (f.eks. jagt, udstilling, terapi, familiehund) og hvordan familiens hverdag ser ud.


Vi bruger den samme hvalpetester til alle kuld, så har vi nemlig mulighed for at sammenholde erfaringer fra sidste kuld og tidligere hvalpetest, for på den måde, at sikre at hvalp og familie passer bedst muligt sammen.

Hvad følger med hvalpen?


​-​ Stambog fra Dansk Kennel Klub herunder registrering hos Dansk Hunderegister

- Chip med identifikationsnummer

- DKK Købsaftale

- Sundhedsattest fra Dyrlægen

- Vaccineret 1. gang

- Ormebehandlet 3 gange

- Foderpakke

- Hvalpemappe med oplysninger om pasning og pleje, herunder trimmevejledning

- Pelsplejekursus - vi gennemgår pelspleje fra A-Z

- Tæppe med duften fra hvalpekassen samt et stykke legetøj

- Et Daqela’s hvalpetov - www.daqelas.dk

- En fløjte, som hvalpen allerede reagere på

- Halsbånd og snor

- Hvalpens egen madskål​


Derudover er vi altid vores hvalpekøbere behjælpelige med råd og vejledning i hele hundens levetid.